از آنجا که در حین خستگی و فعالیت شدید خون حالت اسیدی به خود می
گیرد، مصرف آب میوه به غیر از آب آلو و زردآلو و گوجه، میتواند این
وضع را تغییر دهد و حالت اسیدی را به قلیایی تبدیل کند. غذاهای قلیایی
شامل شیر و انواع سبزی و میوه به جز انواع گوجه ، آلو و زردآلو است. این ویژگی فقط در آب میوه های طبیعی وجود دارد و آب میوههای مصنوعی این خاصیت را ندارند. نوشابه هایی که امروزه با نام سودا ( نوشابه های گازدار ) به
فروش می رسند ، نباید با آب میوه اشتباه گرفته شوند چون نه ارزش
ویتامینی دارند و نه از نظر املاح غنی هستند. این نوشابه ها دو عیب عمده دارند. عیب نخست این که مقدار زیادی
شکر دارند و باعث چاقی می شوند و دوم گازکربنیک آنها می تواند
موجب اختلال در هضم غذا شود.
آب میوه های مصنوعی
آب میوه های مصنوعی در حقیقت نوشابه هایی هستند که طعم میوه
دارند و مقادیر بسیار جزئی از آب میوه را در ترکیب خودشان دارند، به
همین علت این آب میوه ها نمی توانند خون را قلیایی کنند و ضد
خستگی باشند.
نویسنده : دکتر محمد کشاورز متخصص تغذیه