کتاب آداب معاشرت | نوشته منصور احمدی
قسمت اول : سلام
کی به کی سلام می کند؟
هر تازه وارد به جمعی در ابتداء ورود فقط یک بار سلام می کند ، ولی بعداً متناسب با نوع مهمانی تا حد امکان نزد آشنایان و دیگران رفته و در مدت کوتاهی سلام و احوالپرسی می کند.
قسمت دوم : معرفی
کی به کی معرفی می شود؟
ابتداء نام بزرگتر آورده می شود ، سپس نام کوچکتر. مثال: آقای حسینی(بزرگتر) ، اجازه می فرمایید آقای محمدی(کوچکتر ) را به شما معرفی کنم؟
ابتدا
نام خانم برده می شود ، بعد نام آقای
مورد نظر.مثال: خانم حسینی اجازه می فرمایید آقای جمشیدی را به شما معرفی کنم؟
استثنا : در حضور اشخاص مهم ( رئیس جمهور ،
شخصیت های مذهبی و... خانم به آقا
معرفی می شود)
قسمت
سوم : دست دادن
کی به کی دست می دهد؟ (چه
کسی اول دست دراز می کند؟)
قسمت چهارم : بوسیدن دست
قسمت پنجم : چه موقع آقایان جلوتر از خانم ها حرکت می کنند؟
برای باز کردن در های گردون یا فنر دار ، اگر خانم جلو بود ، آقا باید جلو رفته و عبارت "اجازه بفرمایید" را گفته و در را باز کند و آن را نگه می دارد تا خانم داخل شود.
با توجه به لباس و انواع مدلهای کفش خانم ها، آقا باید در جلو حرکت کند تا در صورت افتادن خانم ها از پله ها حتی الامکان از سقوط او جلوگیری نماید. ضمناً در صورت پهن بودن پله ها ، آقا و خانم می توانند در کنار هم حرکت کنند.
قسمت ششم :چگونه از جلوی صفوف نشسته عبور کنیم؟ (سینما ، تئاترو...)
قسمت هفتم : گُل
گُل قدمتی بیش از انسان دارد ، به طوری
که هزار ها سال به عنوان سمبل عشق و زیبایی
به بشر خدمت کرده است.
هر کشوری آداب و روش خاصی برای هدیه کردن گُل دارد. در ایران گُل ها با زیبایی
خاصی تزیین و تقدیم می شوند.
1. مسافر تازه وارد
2. جشن تولد
3. نامزدی
4. ازدواج
5. بچه دار شدن
6. خانه جدید
7. مراسم عزاداری
8. سالگرد ازدواج
9. ترفیع
10. افتتاحیه
11. نمایشگاه ها و ...
قسمت هشتم : هدیه
گل ها ، عشق ، سپاسگزاری ، علاقه و غم ما را بی
آنکه
نیازی به گفتن کلمه ای باشد، نشان می دهند.
قسمت
نهم - نکات عمده در مهمانی ها
مهمانی ها معمولاً به مناسبتهای زیر ترتیب
داده می شوند:
1. عروسی
2. سالگرد
3. تولد
4. شخصیتهای داخلی و خارجی
5. ترفیع
6. بازنشستگی
7. تازه وارد
8. فارغ التحصیلی
9. مراسم خداحافظی
10. ....
چه کسانی به مهمانی دعوت می شوند:
1. افرادی که یکدیگر را تحمل کنند.
2. اشخاصی که قبلاً با همدیگر درگیری نداشته باشند.
3. هرگز از زن و شوهری که جدا شده اند دعوت نکنید.
4. افرادی که از لحاظ عقیده مخالف یکدیگرند دعوت نمی شوند.
در مهمانی ها میزبان باید نکات زیر را رعایت کند:
1. از غذاهای تهیه شده تعریف نکند.
2. اصرار در خوردن غذا و نوشابه نکند.
3. گیلاس های نوشابه را خیلی پر نکند.
4. اشاره ای به قیمت برخی از اقلام غذا نکند.
قسمت دهم : لباس آقایان
First Impression is the best (last) impression
"اولین تاثیر بهترین(آخرین) تاثیر است.
قسمت یازدهم : لباس خانم ها
کلاه خانم ها :
1. رستوران
2. هتل
3. باشگاه
4. کلیسا
5. مهمانی های عصرانه
6. سان و رژه
دستکش خانم ها :
1. مهمانی های رسمی
2. باشگاه
3. رستوران
4. تئاتر
5. سینما
6. کنسرت
قسمت دوازدهم : انواع مهمانی ها
1. رسمی
2. نیمه رسمی
3. غیر رسمی
4. به صورت بوفه ( سلف سرویس)
5. کوکِتیل
6. باربکیو
7. رستوران
8. مهمانی در کافه قنادی
سرویس ها در مهمانی رسمی :
سمت چپ بشقاب از چپ به راست:
1. چنگال ماهی
2. چنگال گوشت
3. چنگال سالاد
سمت راست بشقاب از راست به چپ:
1. قاشق سوپ خوری
2. چاقوی ماهی
3. چاقوی گوشت
4. چاقوی سالاد
سرویس ها در مهمانی های
نیمه رسمی :
قسمت سیزدهم : نشستن سر میز غذا
شکل 1 :
خانم و آقای میزبان در بالا و پایین میز ناهار خوری مقابل یکدیگر قرار گرفته و مهمانان در طرفین میز
به
طوری که یک آقا و یک خانم پهلوی هم باشند می
نشینند.
شکل 2 :
خانم و آقای میزبان در وسط میر ناهار خوری
مقابل یکدیگر قرار گرفته و
مطابق شکل پهلوی یکدیگر می نشینند.
قسمت چهاردهم : نحوه استفاده از چنگال ، کارد و قاشق
نحوۀ استفاده
قسمت پانزدهم : سر میز غذا
دستمال سفره
موارد استفاده از دستمال سفره:
1. پاک کردن دهان
2. تمیز گردن دستها
3. پاک کردن دهان قبل از خوردن نوشیدنی ها
4. جلوگیری از کثیف شدن لباس ها
5. برای عطسه کردن و سرفه کردن
توضیح اینکه معمولاً تمام محتویات هر بشقاب خورده نمیشود تا بتوان از غذاهای بعدی نیز استفاده کرد.
قسمت شانزدهم : غذا
سوپ :
نوشیدنی :
نان :
سالاد :
سیب زمینی:
دسر :
1- میوه:
2- کیک و بستنی و...
قسمت هفدهم : پایان مهمانی
پایان مهمانی :
قسمت هجدهم - رستوران
رستوران
برای احضار پیشخدمت :
قسمت نوزدهم - گفتگو
گفتگو :
قسمت بیستم
به چه کسانی انعام داده می شود؟
قسمت بیست و یکم : معذرت
خواهی
معذرت خواهی
قسمت بیست و دوم - مکاتبات
مکاتبات :
مکاتبات مورد نظر این بحث:
قسمت بیست
و سه
سینما ، تئاتر ، کنسرت
قسمت بیست و چهار
عناوین :
-
جناب آقای رییس جمهور / نخست وزیر/ سفیر...
- آقا
- آقای وزیر : به وزرای شاغل و بازنشسته
- آقای رییس : روسای مجلس ، روسای شوراها ، و کلیه افرادی که وابسته به دولت
هستند.
- آقای شهردار: به شهردار شاغل و بازنشسته
- پدر روحانی
- تیمسار (سرتیپ – سرلشگر- سپهبد)
- آقای دکتر
- آقای قاضی
- جناب استاد
- جناب سرهنگ
- جناب سرگرد ، سروان
- سرکار ستوان
- آقای معلم
- آقای پلیس
- خانم ( به خانم، دوشیزه ، ویا کسی که نمی دانیم متاهل است یا مجرد )
- خانم معلم
- خانم پرستار
- خانم فروشنده
- آقای راننده
- خانم / آقای گارسون
قسمت بیست و پنجم - کارت ویزیت
کارت ویزیت
- همراه
گل
- همراه هدیه
- در تبریک یا تسلیت
- نبودن ملاقات شونده که کارت از شکاف در به
داخل منزل انداخته میشود.
- برای تشکر
نوشته های روی کارت:
الف)مشخصات کامل در وسط کارت نوشته میشود.
ب) ممکن است علاوه بر مشخصات کامل ، شغل صاحب
کارت نیز در پایین و سمت راست
نوشته شود.
ج) ممکن است مشخصات خود و خانم در وسط کارت
نوشته شود
.
قسمت بیست و ششم - مجامع عمومی
مجامع عمومی :
- یخبندان
شدید ( برای جلوگیری از لیز خوردن)
- مناطق
پر
جمعیت
- وجود
موانع در مسیر راه
تایپ: http://www.forum.98ia.com/