استفاده بیش ازحد از ترشی باعث التهاب معده، روده و آسیب سیستم گوارشی میشود.
ترشیجات به دلیل این که مدت زیادی
در یک محیط اسیدی قرار میگیرند بسیاری از ویتامینها و مواد مغذیشان از
بین رفته و خاصیت غذایی خود را از دست میدهند.
سلامت نیوز:یک متخصص تغذیه با بیان
این که مصرف ترشی به هیچ وجه برای سرماخوردگی مضر نیست، گفت: استفاده بیش
از حد از ترشی به دلیل مواد اسیدی و سرکه موجب آسیب به سیستم گوارشی و
ایجاد التهاب معده و روده میشود.
دکتر علی اکبر سهیلی آزاد عضو
هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران در گفت وگو با ایسنا با اشاره به
فرآوردههایی که به صورت شور و یا ترشی در کشور ما مصرف میشوند و
خانوادهها علاقه زیادی به آن دارند، اظهار داشت: این روش یکی از راههای
نگهداری مواد غذایی است که به خصوص برای نگهداری سبزیجات به کار گرفته
میشود.
وی ادامه داد: در این روش در اکثر مواقع با فراهم کردن یک
محیط اسیدی یا با استفاده از سرکه یا نمک از فعالیت میکروبها در مواد غذایی
و از خراب یا فاسد شدن این مواد جلوگیری میکنند.
دکتر سهیلی با
بیان اینکه استفاده از فرآوردههای شور و ترشیجات به عنوان بخشی از رژیم
غذایی توصیه نمیشود، افزود: اما به دلیل اینکه فرآوردههای شور اشتها آور
است و برخی خواص غذایی مانند ویتامینها را در خود دارند از این جهت به
عنوان چاشنی مورد استفاده قرار میگیرد که باعث طعم مزه و میل بیشتر به غذا
میشود.
این متخصص تغذیه اظهار داشت: ترشیجات به دلیل این که مدت
زیادی در یک محیط اسیدی قرار میگیرند بسیاری از ویتامینها و مواد مغذیشان
از بین رفته و خاصیت غذایی خود را از دست میدهند.
دکتر سهیلی
تصریح کرد: این تصور که مصرف ترشی و سرکه سبب کاهش چربی میشود بسیار
اشتباه است و اگر این تصور درست بود و ترشیجات و سرکه باعث از بین بردن
چربی بدن میشدند هم اکنون مشکلی به نام چاقی وجود نداشت.
این
متخصص تغذیه با بیان اینکه سرکه خود مادهای ضد ویروس است، گفت: مصرف
ترشیجات و سرکه برای سرماخوردگی به هیچ وجه مضر نیست و حتی چینیها از سرکه
به عنوان ضدویروس سارس و آنفلوانزا استفاده میکنند.
وی با تاکید
براینکه مصرف زیاد ترشی و شور میتواند برای دستگاه گوارش مشکل ایجاد کند،
افزود: اینکه فرآوردههای شوری و ترشی اشتهاآور است و برای سرماخوردگی مضر
نیست به این معنی نیست که هر چقدر بخواهیم میتوانیم از ترشی استفاده کنیم.
این متخصص تغذیه در پایان تاکید کرد: مصرف شور و ترشی همانطور که
در دهان و مری ایجاد سوزش میکند در معده و روده نیز همین تاثیر را دارد و
در صورت مصرف زیاد و مداوم بسته به حساسیت دستگاه گوارش افراد موجب التهاب
معده و روده میشود.